Za sito (propusnu) štampu se koristi forma od svile, najlona ili poliestera, koja se presvlaci nepropusnim slojem (emulzijom). U fazi razvijanja forme štampajuce površine se dobijaju tako što se sa njih uklanja emulzija. Tokom štampe kroz štampajuce površine pomocu odgovarajuceg rakel noža potiskuje se boja u željenom sloju. Ova štamparska tehnika je danas veoma popularna, jer se pomocu nje nanosi najdeblji sloj boje od svih štamparskih tehnika. Stoga se sito štampa danas može koristiti za nanošenje lakova i slicno. Prednost sito štampe je visok kvalitet otiska i njegova trajnost. Glavne karakteristike sito štampe su jeftina izrada štamparske fome i relativno mala brzina štampe. Pogodna je za štampu na plastici, drvetu, keramici i slicnim podlogama raznih oblika i namena. Posebnu primenu nalazi u tekstilnoj industriji za štampu najraznovrsnijih tekstilnih materijala. Najcešci artikli koji se štampaju tehnikom sito štampe su majice, duksevi, trenerke, kape i radna odela. Prednost otiska dobijenog tehnikom tampon štampe jeste njegova primenljivost, može se preneti 2D slika na 3D objekat. Najcešci artikli koji se štampaju tehnikom tampon štampe su olovke, upaljaci, šolje, pepeljare, privesci i drugi promotivni artikli.
 


 
 

 
Može se reći da su štampane majice već zauzele dobar deo svačijeg ormana. Kvalitetno urađena štampa na majici može samo da doprinese mnogo boljem opštem vizuelnom identitetu. Štampa na majici kratkih ili dugih rukava je fantastičan početak za Vaš marketing. Majice se nose od ranog proleća do kasne jeseni. Vaša poruka koju nosite na kvalitetno odštampanoj majici, može biti prenesena svaki dan hiljadama osoba. Kada uradite kvalitetnu reklamu na majici za Vašu firmu, i kada te majice samo podelite vašim prijateljima i poznanicima, na ulicama grada Vašu reklamu videće hiljade ljudi. Zbog svega toga Studio Grafikon vam nudi uslugu štampanja motiva po vašem izboru ili pak zajedničkim snagama da dizajniramo motiv koji odgovara Vašim potrebama.
Slično kao što je štampanje na pamučnim majicama kratkih rukava, pružamo Vam kvailtetno štampanje i na raznim materijalima, odnosno majicama dugih rukava kao i trenerkama. Ukoliko želite pružamo Vam štampanje na već kupljenim duksevima, ali Vas molimo da nas prethodno kontaktirate zbog saveta za vrstu materijala.
Pružamo Vam mogucnost štampanja na razne vrste kapa. Za detaljnije informacije nas kontaktirajte.
Brendirana radna odela postaju sastavni detalj svake uspešne firme. Vaš logo bilo da je na prednjem ili zadnjem delu radnog odela svakako predstavlja jedan vid reklame koja Vašim mušterijama, kolegama a svakako i konkurentima zapada za oko. Studio Grafikon vam nudi kvalitetno i povoljno brendiranje radnih odela.